<
>

AC Milan verlengt met Stefano Pioli

Pro Shots

AC Milan heeft via haar website bekend gemaakt dat hoofdtrainer Stefano Pioli zijn contract heeft verlengd tot en met 2023, met optie voor nog één jaar. Zijn contract zou deze zomer aflopen, maar daar is dus een stokje voor gestoken.

'Il Rossoneri' is onder andere door Pioli uit een dal geklommen en doen weer mee in de top van de competitie. Na zeven wedstrijden in het seizoen '19/'20 verving hij Marco Giampaolo. Hij leidde Milan naar de vijfde plek en afgelopen seizoen zelfs naar de tweede. Daardoor bracht hij de club terug in de Champions League, die ze in de historie zeven keer wonnen. Met de 56-jarige Italiaan aan het roer won AC Milaan 59 keer, speelden ze 27 keer gelijk en verloren ze twintig keer. Pioli: “Ik wil de club bedanken voor de kans die ze mij hebben gegeven om zo’n sterk en aan elkaar gewaagd team te mogen coachen. Ik ben trots op wat we tot nu toe hebben bereikt, op mijn relatie met het bestuur en met de groei van de spelers.”

Technisch directeur Paolo Maldini is ook blij met de contractverlenging. “Stefano is met zijn vaardigheden, temperament en persoonlijkheid de ideale coach voor ons. We willen door op de weg die we hebben ingeslagen en kunnen alleen nog maar beter worden.”