<
>

Kuipers treedt toe tot scheidsrechterscommissie UEFA

Pro Shots

Björn Kuipers heeft een nieuwe baan. Hij is toegetreden tot de scheidsrechterscommissie bij de UEFA. Hij neemt de taken over van de Fransman Marc Batta, die na elf jaar vertrekt.

De Italiaan Roberto Rosetti is het hoofd van de scheidsrechterscommissie, die naast Kuipers verder bestaat uit de Schot Hugh Dallas, Vlado Sajn uit Slovenië en de Tsjechische Dagmar Damkovà. De commissie houdt zich onder meer bezig met de aanstelling van scheidsrechters voor Europese wedstrijden en de begeleiding van de arbiters.

Loopbaan

De 48-jarige Nederlander floot begin augustus zijn laatste wedstrijd. Kuipers nam afscheid met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV. Hij mocht afgelopen zomer de finale van het EK fluiten. Italië won op Wembley de Europese titel door de strafschoppen beter te nemen dan Engeland. Kuipers floot in zijn lange carrière onder meer de finale van de Champions League in 2014 en twee keer de eindstrijd van de Europa League (2013 en 2018). Hij was ook actief op twee WK's en drie EK's.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.