<
>

Amsterdams basketbaltalent Edwards in laatste minuut onderuit tegen North Carolina

Syracuse Orange is er niet in geslaagd om het team van topuniversiteit North Carolina te verslaan. Jesse Edwards speelde een moeizame wedstrijd en moest door foutenlast veel vanaf de zijlijn toekijken, toen North Carolina Tar Heels in de laatste minuut de wedstrijd besliste.

Door analisten zou het gevecht onder de basket beslissend worden voor de wedstrijd. De direct clash tussen de Amsterdamse Edwards en NBA-potentieel Armando Bacot. De twee kennen elkaar al sinds hun tijd op basketbalacademie IMG in Florida, waar Bacot de grote ster was en Edwards in zijn schaduw stond.

De ontmoeting tussen de twee begint in het voordeel van de Nederlander, want het is Edwards die het eerste punt van Syracuse maakt tegen Bacot. Het blijft alleen lang bij die ene score en via twaalf punten van Bacot in de eerste helft neemt North Carolina Tar Heels de voorsprong.

Edwards loopt al snel tegen zijn vierde persoonlijke fout op, wat betekent dat hij een fout verwijderd is van diskwalificatie. Om dat te voorkomen staat hij lang aan de zijlijn, waardoor er ruimte is voor Bacot om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De center van de Tar Heels zou uiteindelijk uitkomen op 18 punten en 8 rebounds.

In de beslissende fase van de wedstrijd moet Edwards zijn vijfde en laatste fout maken, om een voorsprong van de Tar Heels te voorkomen. Vanaf de bank kijkt Edwards toe als vanuit een aanvallende rebound North Carolina op een voorsprong komt en de Tar Heels uiteindelijk winnen met 78-80.