<
>

Mike vanaf donderdag 8 september te zien op Disney+

Disney+

De serie Mike is vanaf donderdag 8 september te zien op Disney+. Deze achtdelige serie geeft een kijkje in het tumultueuze leven en de carrière van Mike Tyson. Trevante Rhodes, die de hoofdrol speelt, kruipt in de huid van de voormalig kampioen zwaargewicht. Mike toont hoe klasse en ras in de Verenigde Staten, samen met roem, de macht van de media, vrouwenhaat en de welvaartskloof het verhaal van Tyson vormden.

Mike telt acht afleveringen van van een halfuur. De afleveringen moeten het tempo van een bokswedstrijd weerspiegelen. "Ik wilde dat het snel en pittig zou zijn, en wanneer er iets emotioneels gebeurt, vertraagt ​​het, zoals wanneer twee boksers hun hoeken ingaan", vertelde de maker Steven Rogers eerder over de serie. "Dan is het weer terug naar bam, bam, bam, bam!"

Bij het casten van de bokslegende wisten de makers dat ze goud in handen hadden na het kijken van de auditietape van Rhodes. “Ik ken niemand anders die het fysiek, emotioneel en spiritueel voor elkaar had kunnen krijgen", zei Rogers. Het uitbeelden van Tyson vereiste een intesieve studie om de unieke maniertjes, het dialect en de boksstijl van Iron Mike aan te leren.