<
>

Tom Brady is terug: "Fantastisch nieuws voor de NFL"

Als een donderslag bij blauwe hemel kondigde Tom Brady zijn terugkomst aan bij de Tampa Bay Buccaneers. Iets meer dan een maand geleden had de GOAT van het American Football aangekondigd dat hij met pensioen zou gaan, maar gisteravond kondigde de quarterback aan dat er nog unfinished business is in Tampa Bay.

“Een NFL met Tom Brady is natuurlijk altijd beter dan er een zonder”, roept NFL-commentator Hubert Bedford enthousiast. “Maar ik vraag me af hoe verstandig het is. Fysiek fit worden lukt hem wel, maar mentaal opnieuw de knop omzetten is een stuk zwaarder. Daarbij moet ik wel zeggen, als iemand het kan, dan is het Brady.”

Met zijn terugkeer vanuit retirement doet Brady hetzelfde als sporthelden Johan Cruijff, Michael Jordan, Muhammed Ali en Michael Schumacher. De ene comeback was succesvoller dan de ander, maar vast staat dat de Tampa Bay Buccaneers in een klap weer een serieuze kandidaat zijn voor een Super Bowl overwinning. In 2020 wonnen de Buccaneers nog onder leiding van Brady de Superbowl.

Afgelopen seizoen strandde de NFL-ploeg uit Tampa Bay in de divisional playoffs tegen de uiteindelijke kampioen, de LA Rams. “De NFC South division waar de Buccaneers in zitten is niet zo sterk en als je bovenaan eindigt in de divisie zit je sowieso in de playoffs”, legt Bedford uit. “En daarna ligt alles open.”

Of Brady het gaat waarmaken weet Bedford nog niet zeker. “Aanhangers zullen zeggen dat hij nu anders ook niks te doen had, omdat we nu buiten het seizoen zitten. Maar zoals ik al zei, mentaal is het zwaar om er toch weer voor te gaan. Maar ik denk dat hij zo verslaafd is aan winnen dat hij het gewoon niet kan loslaten. Wat hij ook hierna gaat doen, het zal altijd minder zijn dan zijn carriere als quarterback. Dat heeft hem uiteindelijk weer teruggelokt.”