<
>

Antony pakt paar uur voor Johan Cruijff Schaal goud op Spelen

ANP Foto

Antony heeft met zijn land Brazilië goud gepakt tijdens het olympische voetbaltoernooi. De speler van Ajax speelde in de finale 112 minuten mee en zag zijn land met 2-1 winnen. Antony gaf in de verlenging de beslissende assisst op Malcom.

De finale tussen Brazilië en Spanje was vooral spannend en met name in de tweede helft gebeurde er genoeg aan beide kanten. Pedri, die zijn 73ste wedstrijd van het toernooi speelde, zette de lijnen uit bij de Spanjaarden, maar het was Brazilië wat het meest gevaarlijk was. Dat leidde na 38 minuten tot een strafschop. Richarlison, topscorer van het toernooi, ging achter de bal staan, maar schoot ruim over.

In de extra tijd van de eerste helft kwam zijn land desondanks op voorsprong. Dani Alves, die op het WK na nu zo'n beetje alle prijzen heeft gewonnen, hield een voorzet net binnen en kreeg de bal bij Matheus Cunha. De spits van Hertha BSC nam de bal in de zestien uit de lucht en schoot hem makkelijk achter Unai Simon.

Richarlison raate in de tweede helft nog de lat voor de Goddelijke Kanaries, maar zag vervolgens Spanje langszij komen. Carlos Soler gaf een voorzet die door Mikel Oyarzabal schitterend uit de lucht werd genomen. Met nog een half uur te gaan, werd er niet meer gescoord.

In de verlenging duurde het even voordat er werd gescoord. Met een crosspass over de lengte vond Antony landgenoot Malcom. De oud-speler van Barcelona snelde Jesús Vallejo voorbij en bleef heel koelbloedig voor doel: 2-1.