<
>

Een overzicht van Nederlandse olympiërs die vannacht in actie komen

Pro Shots

Een overzich van de Nederlanders die zaterdag in actie komen op de Olympische Spelen. Windsurfer Kiran Badloe gaat zaterdag in Enoshima de gouden medaille ophalen waarvan hij al voor de medalrace vrijwel zeker is. De drievoudig wereldkampioen hoeft de afsluitende race, met de eerste tien van het klassement, alleen maar zonder diskwalificatie te volbrengen om Dorian van Rijsselberghe op te volgen als olympisch kampioen.

De medalrace begint om 08.33 uur Nederlandse tijd, kort na de medalrace voor de vrouwen met daarbij Lilian de Geus. Zij maakt als nummer 5 van het klassement geen kans meer op een medaille.

De Nederlandse atletiekploeg kan zomaar de eerste medaille binnenhalen op het nieuwe olympische onderdeel 4x400 meter gemengde estafette. Het Oranje-viertal plaatste zich met de tweede tijd voor de finale in een Nederlands record. De finale is om 14.35 uur. In de ochtendsessie komen onder anderen Femke Bol (400 meter horden), Nadine Visser, Zoë Sedney (100 meter horden), Menno Vloon (polsstokhoogspringen) en Jorinde van Klinken (discuswerpen) in actie.

Voor TeamNL begint de dag om 00.30 uur Nederlandse tijd met de triatlonwedstrijd voor gemengde teams. Rachel Klamer, Marco van der Stel, Maya Kingma en Jorik van Egdom vormen de Oranje-ploeg.

De judoploeg sluit een teleurstellend toernooi, met alleen brons voor Sanne van Dijke, af met de gemengde landenwedstrijd. Nederland begint in de achtste finales tegen Oezbekistan.

Op de voorlaatste dag van het zwemtoernooi doet de gemengde estafetteploeg mee aan de finale van de 4x100 wissel. Boksster Nouchka Fontijn strijdt vanaf 06.43 uur met Tammara Thibeault uit Canada om een plek in de halve finales (-75 kilogram). De hockeysters beginnen om 11.30 uur aan hun laatste groepswedstrijd, tegen Duitsland. Beide landen wonnen hun vorige vier wedstrijden in Tokio. De handbalsters nemen het na drie zeges op tegen Noorwegen (14.30 uur).