<
>

Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen pakken tweede zege in Tokio

Pro Shots

De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben bij de Olympische Spelen in Tokio ook de tweede groepswedstrijd in twee sets gewonnen. Het Nederlandse duo versloeg het Argentijnse koppel Julian Amado Azaad/Nicolás Capogrosso met twee keer 21-14. Daarmee zijn ze vrijwel zeker van een plaats in de achtste finales.

Brouwer en Meeuwsen hadden bij het WK in 2019 nog van Azaad en Capogrosso verloren. In Tokio werden de Zuid-Amerikanen echter op alle fronten afgetroefd. Het Nederlandse koppel speelde gretig en geconcentreerd en maakte amper fouten. "We maken hier echt het verschil met onze teamspirit en onze fysieke kracht", liet Meeuwsen opgetogen weten.

Brouwer en Meeuwsen begonnen zaterdag aan het olympisch toernooi met een sterke zege op de Amerikanen Nick Lucena en Phil Dalhausser: 21-17 21-18. Het Nederlandse duo sluit de groepsfase donderdag af tegen de Brazilianen Alison Cerutti en Alvaro Morias Filho.

Cerutti is de regerend olympisch kampioen. Hij speelde bij Rio 2016 nog met Bruno Schmidt. Brouwer en Meeuwsen verloren in de halve finales van het Braziliaanse koppel waarna ze olympisch brons veilig stelden. "We kijken heel erg naar het duel met de Brazilianen uit", zei Meeuwsen. "We zitten in een sterke poule waarin alle teams van elkaar kunnen winnen. Dat maakt het voor ons alleen maar extra interessant."

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.