<
>

Besmette olympiërs zaten op dezelfde vlucht naar Tokyo

ANP Foto

Skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en de begeleider uit de roeiploeg die positief hebben getest op het coronavirus zaten in hetzelfde vliegtuig naar Tokyo. Dat bevestigt een woordvoerder van TeamNL aan ESPN.

"We weten nu nog niet hoeveel atleten en begeleiding precies op dezelfde vlucht zaten, maar het zijn geen enorme aantallen geweest. Wel zitten de meeste vluchten vol met atleten en begeleiding, want zij mogen afreizen naar Tokyo. Maar dat zijn ook atleten uit andere landen dan Nederland", klinkt het vanuit TeamNL.

Het trio zat in het vliegtuig niet bij elkaar in de buurt. "Sowieso vermijden we zo veel mogelijk momenten dat atleten bij elkaar zijn." Voor alle sporters wordt gekeken naar welke vlucht geboekt kan worden richting het oosten, zodat ze meteen welkom zijn in het olympisch dorp. Ook komen verschillende sporters niet vanuit Nederland naar Japan, omdat ze trainen op andere plekken op de wereld.

Het AD meldt dat de Nederlandse hockeyselectie bij de heren, de beachvolleyballers, de tennissers zoals Kiki Bertens, een deel van de wielerdelegatie onder wie Tom Dumoulin en bondscoach Koos Moerenhout in hetzelfde vliegtuig zaten, maar dat kon nog niet worden bevestigd.

Ook in het olympische team van Tsjechië zijn gelijke gevallen bekend. Daar zijn er vijf positieve testen terug te herleiden naar een vlucht waarna drie atleten en twee stafleden positief testten op het coronavirus.