<
>

Brazilië laat het na Duitsland te vernederen op Spelen

ANP Foto

Als Brazilië ooit een kans kreeg om zich te revancheren van de gruwelijke 7-1 nederlaag in de halve finales op het van WK 2014 tegen Duitsland dan was het wel op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Brazilië won met 4-2, maar de uitslag had vele malen groter kunnen en moeten zijn.

De Goddelijke Kanaries kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Ajacied Antony vond Richarlison al na zeven minuten, waarna de aanvaller van Everton doelman Florian Müller kansloos liet: 1-0. Een kwartier later verdubbelde de Braziliaan de score op aangeven van Guilherme Arana en nog voor het half uur om was, scoorde Richarlison zijn derde op aangeven van Matheus Cunha: 3-0.

Brazilië had in de eerste helft wel negen keer kunnen scoren. Onder meer Richarlison en Antony kregen kansen, maar de grootste misser kwam op naam van Cunha, die in Duitsland speelt bij Hertha BSC. De aanvaller mocht in de 45ste minuut een strafschop nemen, maar zag Müller redding brengen in de linkerhoek.

Na rust namen de Brazilianen wat gas terug en deed de ploeg vooral zijn best om de bal zo lang mogelijk in de ploeg te houden. Leverkusen-speler Nadiem Amiri was dat na 57 minuten zat. Hij onderschepte de bal en was vervolgens trefzeker: 3-1. Niet veel later moesten de Duitsers met tien man verder toen dispensatiespeler Maximilian Arnold de Braziliaanse dispensatiespeler Dani Alves onderuit haalde.

Alves, de meest succesvolle speler aller tijden, kon gewoon verder, maar de 38-jarige back kon niet voorkomen dat de Duitsers ook met tien man dichterbij kwam. Een voorzet David Raum van de Duitse linkerflank landde op het hoofd van Ragnar Ache. De oud-Sparta-spits zette zijn hoofd goed tegen de bal en maakte de aansluitingstreffer: 3-2.

Dichterbij kwamen de Duitsers niet. In de laatste minuut van de extra tijd was het Leverkusen-speler Paulinho die zorgde voor de 4-2. De aanvaller ontsnapte aan de Duitse verdediging en schoot vervolgens heerlijk in de kruising.