<
>

Argentinië kent valse start in Tokio, Japan te sterk voor Zuid-Afrika

Pro Shots

Argentinië is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen te winnen. De Australische bondscoach Graham Arnold beloofde dat zijn team 'de wereld zou schokken' in hun eerste Olympische campagne sinds Peking 2008 en ze zijn goed op weg. Australië won namelijk met 2-0 van Argentinië, de kersverse winnaar van de Copa América. De Argentijnen speelden ongeveer een helft met tien man vanwege een rode kaart voor verdediger Francisco Ortega. Lachlan Wales en Marco Tilio waren de doelpuntenmakers aan de kant van Australië.

De Argentijnen zijn zeker niet op volle sterkte tijdens de Spelen, want grote sterren als Lionel Messi, Lautaro Martínez en Ángel Di María zijn er allemaal niet bij. Ze leveren daarmee erg veel kwaliteit in en behoren dan ook niet bij de topfavorieten voor het goud.

Japan te sterk voor Zuid-Afrika

In groep A stond er donderdag een wedstrijd tussen Japan en Zuid-Afrika op het programma. De Japanners hadden het overwicht en creëerden de meeste kansen. Toch bleeft het duel lang op 0-0 steken. In de 71ste minuut werd de ban pas gebroken. Kubo Takefusa zette Japan op voorsprong en dit bleek later ook de enige treffer te zijn, waardoor zijn land met 1-0 won.

Honduras verliest door eigen goal

Op papier is Honduras - Roemenië geen wedstrijd waar je even goed voor gaat zitten. In de praktijk geldt eigenlijk hetzelfde. Zo ook vandaag. Als er een team recht had op de overwinning, was dat Honduras. Roemenië kwam tot geen enkel schot op doel. Toch waren het de Roemenen die er met de winst vandoor gingen, omdat Honduras een bal in eigen goal werkte. Eindstand: 0-1. Roemenië begint zo toch nog met drie punten in groep B.