<
>

Frankrijk ook op Spelen onderuit, Spanje op 0-0

ANP Foto

Na een vroege uitschakeling op het EK Voetbal en een nederlaag tegen Jong Oranje in de kwartfinale van het jeugd-EK zijn de Franse voetballers ook al slecht begonnen aan de Olympische Spelen. Les Bleus verloren met 4-1 van Mexico.

Na een wat tamme eerste helft brak Alexis Vega twee minuten na rust de ban voor de Mexicanen. Op aangeven van Betis-speler Diego Lainez, die twee jaar terug dichtbij een overgang naar Ajax was, tikte Vega binnen. Een paar minuten later was het 2-0 voor de Mexicanen. Sebastian Cordova kwam vrij voor Angers-keeper Paul Bernardoni en rondde vakkundig af: 2-0.

Mexico bracht zichzelf vervolgens licht in de problemen. César Montes, die in de belangstelling staat van PSV, haalde Randal Kolo Muani naar de grond met een domme sliding. Dispensatiespeler André-Pierre Gignac benutte de gegeven penalty: 2-1. Lang bleef Frankrijk echter niet in de race voor een punt. Elf minuten na de aansluitingstreffer schoot oud-Groningen-speler Uriel Antuna de bal via de binnenkant van de paal binnen: 3-1. In de laatste minuut werd het ook nog 4-1 via Eduardo Aguirre vanaf de rechterkant in het strafschopgebied.

Spanje op de brilstand
Spanje heeft een heel aardig team voor deze Olympische Spelen, maar tegen Egypte kwam de ploeg niet verder dan een 0-0. De Spaanse ploeg was dominant in balbezit en aanvallen, maar kreeg de bal maar niet in het Egyptische doel. De Egyptenaren speelde met een vijfmansverdediging en waren een muur waar moeilijk doorheen te breken viel.

Mikel Oyarzabal kreeg van dichtbij de grootste kans voor de Spanjaarden, maar faalde in de afronding. Ook Marco Asensio kreeg kansen op een doelpunt, maar had eveneens wat minder geluk.

Ivoorkust verslaat Saoedi-Arabië
Ivoorkust moet de Afrikaanse eer hoog houden tijdens de Spelen en dat is in de eerste wedstrijd in ieder geval gelukt. Saoedi-Arabië werd met 2-1 verslagen. Abdulelah Al-Amri maakte na 39 minuten een eigen doelpunt, waardoor de Afrikanen op voorsprong kwamen. Nog voor rust werd het via dispensatiespeler Salem Al-Dawsari gelijk: 1-1. In de tweede helft trokken de Olifanten via Milan-speler Franck Kessie de winst naar zich toe: 2-1.

Nieuw-Zeeland verrast
Met Michael Woud op doel en de in Gelderland geboren Nando Pijnaker in de basis won Nieuw-Zeeland van Zuid-Korea. Burnley-legende Chris Wood zorgde na 72 minuten voor de enige treffer van de Kiwi's.