<
>

Wiegman vanuit 'gezellige gevangenis' over ambities Oranjevrouwen

Het is bijna zover. De Oranjevrouwen beginnen woensdag al aan de Olympische Spelen, en dat terwijl de openingsceremonie in Tokio pas vrijdag plaatsvindt. De ploeg van Sarina Wiegman bereidt zich momenteel voor op de eerste wedstrijd tegen Zambia in Sendai.

De Oranjevrouwen hadden een trainingskamp in Kamogawa, maar verblijven nu in Sendai. "Het is een gezellige gevangenis", zegt Wiegman lachend. "In Kamogawa mochten we nog wel wat, want daar hadden we in het hotel een eigen vleugel, en nog een tuin en een zwembad. Hier kunnen we ons alleen verplaatsen tussen onze etage, de bespreekruimte en eetzaal. En verder kunnen we uit het hotel op het moment dat we naar de training gaan of naar de wedstrijd zouden gaan. Dat wisten we van tevoren, dus daar hebben we ons wel op ingesteld."

Oranje is regerend Europees kampioen en bereikte in 2019 de WK-finale. En dus is de ploeg van Wiegman een medaillekandidaat. "Het toernooi is geslaagd als we op de toppen van ons kunnen hebben gepresteerd. Als we dat doen, kunnen we ver komen", aldus Wiegman. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik tevreden zou zijn als we niet met een medaille naar huis zouden gaan. Dat is van heel veel factoren afhankelijk, natuurlijk. Wij willen gewoon zorgen dat we top presteren en dan kunnen we heel ver komen."