<
>

Penguins verrassen regerend kampioen Tampa in NHL

De Pittsburgh Penguins hebben de openingswedstrijd van het NHL-seizoen 2021-2022 verrassend gewonnen. In Florida versloegen ze regerend kampioen Tampa Bay Lightning met maar liefst 6-2. Ook de Las Vegas Golden Knights wonnen hun openingsduel. Zij versloegen de nieuwkomers van dit seizoen, de Seattle Kraken, met 4-3.

Feestje Tampa verstoort door de Penguins

Het had zo'n leuk feest moeten worden in Tampa. Tampa Bay Lightning was de afgelopen twee seizoenen de sterkste in de NHL en wilde dat vannacht vieren met de eigen fans. De Penguins hadden echter hele andere plannen en vlogen uit de startblokken. Danton Heinen maakte de eerste goal van het nieuwe seizoen. Lightning-goalie Andrei Vasilevskiy ging in de fout, leverde in bij Jeff Carter, die op zijn beurt de vrijstaande Heinen bediende voor de 1-0. Het ging al snel van kwaad tot erger voor Tampa, want niet veel later keken ze door goals van Brian Boyle en Dominik Simon tegen een 3-0 achterstand aan.

Om nog iets te forceren werd goalie Vasilevskiy gewisseld voor een speler en Anthony Cirelli maakte de aansluitingstreffer. Lang kon Tampa daar echter niet van genieten van dertig seconden later lag de puck er al in aan de andere kant. Teodors Bļugers kon de makkelijk binnenschieten aangezien er dus geen goalie meer op het ijs stond voor de Tampa Bay Lightning. Evan Rodrigues en Bryan Rust profiteerden ook van de lege goal, terwijl Alexander Killorn tussendoor nog iets terugdeed namens de regerend kampioen. Slechte start dus van Tampa.

Golden Knights winnen van nieuwkomer

De Las Vegas Golden Knights wonnen ook. Zij speelden in eigen huis tegen nieuwkomer Seattle Kraken, die dit seizoen zijn toegevoegd als 32ste franchise van de NHL. De Golden Knights begonnen voortreffelijk en kwamen al snel op een 3-0 voorsprong. Groentje Seattle weerde zich echter kranig en kwam knap terug tot 3-3. Chandler Stephenson zorgde echter toch nog voor opluchting in Las Vegas door de winnende puck, via zijn schaatsen, binnen te schieten.