<
>

NHL opent vannacht de jacht op de Stanley Cup

Pro Shots

Vannacht gaat het nieuwe seizoen van de NHL weer van start. Om 01.30 uur neemt de back-to-back Stanley Cup winnaar Tampa Bay Lightning het op tegen Pittsburgh Penguins en deze wedstrijd is live te zien op ESPN. Dit is het startschot voor negen maanden vol topijshockey van het hoogste niveau.

Seattle Kraken wordt dit seizoen toegevoegd als 32ste franchise van de NHL. Door deze aanvulling en de terugkeer naar een vol programma, telt het aanstaande regular season maar liefst 1321 wedstrijden.

Play-offs en finale Stanley Cup

Voordat de ijshockeyers uiteindelijk in mei naar de play-offs gaan, spelen zij in februari eerst nog op de Olympische Winterspelen in peking. Begin mei, iets minder dan een maand na de gebruikelijke starttijd van de play-offs, begint de spanning dus echt op te lopen wanneer de teams de finale om de Stanley Cup steeds beter en beter kunnen ruiken. De datum van de Stanley Cup-finale is nog niet bekend, maar de laatst mogelijke datum waarop deze gespeeld kan worden wel. Namelijk 30 juni, lokale tijd. Het is dan ook een flinke marathon.

Tampa Bay opnieuw de sterkste

In het afgelopen seizoen was Tampa Bay Lightning voor de tweede keer op rij de winnaar van de Stanley Cup. In 2020 won het team deze prestigieuze prijs nog in een lege hal, maar in 2021 eindelijk weer voor eigen publiek in een volgepakt Amalie Arena in Tampa, Florida. Tampa Bay was in de vijfde wedstrijd van de serie tegen Montreal Canadians met 1-0 te sterk, waardoor het team zich verzekerde van de Stanley Cup.

Tampa Bay won de prijs voor de derde keer in de clubhistorie. In 2004 en zoals genoemd in 2020 kroonde de formatie uit Florida zich tot kampioen. Tampa Bay is de negende ploeg die zichzelf opvolgde als winnaar van de Stanley Cup. Het laatste team dat daarin slaagde was Pittsburgh Penguins (2016 en 2017), de tegenstander van het openingsduel in het nieuwe seizoen.

Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins is vanaf 01.30 uur live te zien op ESPN met Nederlands commentaar