<
>

Tampa Bay Lightning dichtbij 2e Stanley Cup op rij

De ijshockeyers van Tampa Bay Lightning zijn dichtbij het winnen van de tweede Stanley Cup op rij. In de finale, die wordt beslist in een best-of-seven-serie, staat de titelverdediger met 3-0 voor tegen Montreal Canadiens. Want ook wedstrijd drie is gewonnen door Tampa Bay, met 6-3.

3.500 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten in Bell Centre in Montreal, het stadion van de Canadiens. Na een 5-1 en 3-1 nederlaag in de eerste twee duels, moest en zou het nu gaan gebeuren. Maar niets was minder waar. Montreal, voor het eerst finalist sinds 1993, begon dramatisch en kwam razendsnel met 2-0 achter door goals van verdedigers Jan Rutta en Victor Hedman. De wedstrijd is dan slechts drie minuten en 27 seconden aan de gang. Montreal deed in de eerste periode nog wel wat terug via Phillip Danault: 2-1.

De tweede periode leek een kopie van de eerste. Met wederom twee snelle goals van Tampa Bay. Nikita Kucherov tikte de 3-1 binnen, zijn achtste goal alweer van deze play-offs, en de 4-1 kwam op naam van Tyler Johnson. Aan het einde van de tweede periode maakte Montreal Canadiens het opnieuw spannend dankzij de 4-2 van Nick Suzuki.

Het thuispubliek geloofde er weer een beetje in, zeker met de hele derde periode nog te gaan. Maar daarin was Montreal bijzonder slordig. Het maakte fouten, verdedigde zwak en daarvan profiteerde Tyler Johnson met zijn tweede goal van de wedstrijd: 5-2. Uit een moeilijke hoek scoorde Corey Perry vervolgens nog knap de 5-3, maar het slotakkoord was voor de bezoekers. Blake Coleman bepaalde de eindstand, na wederom een fout bij Montreal, op 6-3.

Om de finale te beslissen heeft Tampa Bay Lightning nu nog één zege nodig. Montreal moet daarentegen hopen op een heel groot wonder.

Wedstrijd vier is in de nacht van maandag op dinsdag om 02:00 uur LIVE te zien op ESPN. Op kanaal 1 met Nederlands commentaar en op kanaal 6 met Amerikaans commentaar.