<
>

Tampa Bay wint ook tweede ontmoeting Stanley Cup-finale van Montreal

De Tampa Bay Lightning is ook in de tweede finale om de Stanley Cup te sterk gebleken voor de Montreal Canadiens. De verhitte wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door de ploeg uit Florida.

Tampa Bay neemt daarmee een 2-0 voorsprong in de best-of-seven-series en komt een stap dichter bij een tweede kampioenschap op rij. Dinsdag won de titelverdediger nog overtuigend met 5-1 van de 24-voudig kampioen van de NHL.

Geheel terecht was de zege voor de thuisploeg niet, want de Canadiens hadden de overhand in dit duel. De Lightning dankten de overwinning vooral aan doelman Andrei Vasilevskiy en een wereldgoal van Blake Coleman.

Historisch doelpunt

Met nog slechts 0,03 seconden te gaan in de tweede periode scoorde Coleman door de puck na een duik binnen te werken. Tampa Bay pakte daarmee de 2-1 voorsprong vlak voor het einde van het tweede gedeelte van de wedstrijd. Coleman is de eerste speler in de historie van de Stanley Cup die een play-offdoelpunt maakte in de laatste seconde van een periode.

Eerder in die periode wedstrijd zette Anthony Cirelli zijn team op 1-0 voorsprong. Nick Suzuki maakte met een power-play-goal gelijk voor de Canadians.

In de derde en laatste periode verzekerde Ondrej Palat Tampa Bay van de tweede overwinning op rij. Na afloop gingen de spelers van beide teams nog met elkaar op de vuist.