<
>

Tampa Bay deelt eerste tik uit in finale Stanley Cup

De Tampa Bay Lightning hebben een duidelijk signaal afgegeven in de eerste wedstrijd van de finale van de Stanley Cup. In Florida won de regerend kampioen met maar liefst 5-1 van de Montreal Canadiens.

De uitslag is overigens ietwat geflatteerd, werkelijk alles zat mee voor de Lightning. Zij kwamen in de eerste periode op een 1-0 voorsprong door verdediger Erik Cernak. Hj tikte een razendsnelle counter achter Canadiens-goalie Carey Price.

In de tweede periode werd het duidelijk dat dit niet de avond van de Canadiens ging worden. Ben Chiarot haalde prachtig uit van afstand, maar trof het aluminium. Vlak daarna werd het ook nog 2-0 voor de Lightning. De puck bleef met wat geluk liggen voor de aanstormende Blake Coleman die de bal hard tegen Yanni Gourde sloeg. Via Gourde verdween de puck achter Price.

De Canadiens moesten dus in de achtervolging en kregen in de tweede periode loon naar werken. Ben Chiarot, die eerder nog de paal raakte, kreeg de puck nu wel achter Tampa-keeper Andrei Vasilevskiy; 2-1

In de derde periode werd het echter al weer 3-1 voor de Lightnings, wederom met wat geluk. Nikita Kucherov probeerde Ondřej Palát te bereiken, maar weer was daar Chiarot. Zijn poging om de puck tegen te houden verdween dit keer in de verkeerde goal. De goal kwam op naam van Kucherov en diezelfde Kucherov was ook verantwoordelijk voor de 4-1. Dit keer had hij geen hulp nodig van Chiarot en schoot hij knap raak.

Daarmee was het nog niet gedaan voor Kucherov en de Tampa Bay Lightning. In vierde periode kregen de Lightning een power play. Kucherov zag zijn aanvoerder Steven Stamkos vrijstaan en hij schoot hard raak en tekende voor de 5-1.

Dit was tevens de eindstand. De Canadiens krijgen donderdag 1 juli een herkansing en zullen hopen op wat meer geluk.