<
>

Golden Knights boeken fraaie overwinning op de Canadiens

Pro Shots

In de NHL hebben de Golden Knights in een zinderende wedstrijd met 4-1 gewonnen van de Montreal Canadiens. Het is de eerste wedstrijd van de best-of-seven confrontatie in de halve finale van de NHL.

Het is onwaarschijnlijk hoe goed de Vegas Golden Knights presteren. De club speelde pas in 2017/2018 zijn eerste ijshockeywedstrijd, maar staat nu voor de vierde keer op rij in de play-offs van de Stanley Cup.

Uitverkochte T-Mobile Arena

Voor 17,884 uitzinnige fans gingen de Knights en de Canadiens fel van start. Brendan Gallagher kreeg het al na een paar minuten aan de stok met de hele verdediging van de Golden Knights. Die felheid werd door Vegas al snel omgezet in goed ijshockey en dat leverde ook een goal op. Na negen minuten schoot Shea Theodore van afstand raak.

In het tweede periode gingen de Golden Knights vrolijk verder. Shea Theodore gaf een fraaie pass op Alec Martinez, die geen fout maakte en zijn ploeg op 2-0 zette. De Canadiens, tienvoudig Stanley Cup winnaar, deed er alles aan om terug te komen in de wedstrijd en dat lukte ook. Tijdens een powerplay scoorde Cole Caufield uit de rebound: 2-1, game on.

Het thuispubliek in Vegas voelde dat hun ploeg een steuntje in de rug kon gebruiken en ging massaal achter de ploeg staan. De Golden Knights gaven braaf gehoor aan het publiek en scoorde al snel de 3-1, Mattias Janmark kon van dichtbij binnentikken.

De koek was daarmee nog niet op want de Vegas Golden Knights maakten er ook nog 4-1 van. Dit keer was het Nick Holden die de puck achter Canadiens-goalie Carey Price schoot.

Daarmee boeken de Vegas Golden Knights een fraaie, ruime overwinning op de Montreal Canadiens en staan ze met 1-0 voor in de best-of-seven. De tweede wedstrijd is op donderdag 17 juni in Las Vegas.