<
>

Golden Knights als laatste geplaatst voor halve finale

Pro Shots

Colorado Avalanche deed er in de NHL vannacht alles aan om er een game 7 uit te halen tegen Vegas Golden Knights. Devin Toews schoot de puck al na vijftien seconde in het net en daarmee was het startsein gegeven. De Golden Knights herstelden zich snel van de vroege tegentreffer en trokken de wedstrijd in een spektakelstuk naar zich toe: 6-3. Daarmee zijn de Knights de laatste halve finalist in de NHL play-offs.

De Golden Knights spelen nu in de conferencefinale van de Eastern Conference tegen de Montreal Canadiens, die in de kwartfinale de Winnipeg Jets uitschakelden. Het was Nick Holden die al na een minuut na de treffer van Toews zorgde voor de gelijkmaker, waarna de Knights in de slotfase van de eerste periode nog op voorsprong kwamen via William Karlsson.

Toch kwam Avalanche in de tweede periode weer op gelijke hoogte. In een overtalsituatie kwam de puck terecht bij de Fin Mikko Rantanen en die aarzelde geen sceonde: 2-2. De Canadese Keegan Colesar bezorgde de Golden Knights niet veel later opnieuw de voorsprong met een van richting veranderde inzet van dichtbij: 3-2. Met nog drie minuten te gaan in de tweede periode kwam Avalanche voor het laatst in de wedstrijd in de buurt van een overwinning. De in Oostenrijk geboren Zweed André Burakovsky zorgde voor de 3-3 met een kiezelhard schot, maar ook dat bleek niet genoeg om de laatste periode met een gelijk stand in te gaan. Met nog 18 seconden op de klok was het Alex Pietrangelo die zorgde voor de 4-3 voorsprong.

In de derde periode was er geen paniek bij de Golden Knights, die William Carrier en Max Pacioretty nog zagen scoren. De 6-3 eindstand zorgde voor een 4-2 stand in overwinningen.