<
>

Islanders nemen voorsprong op Bruins in NHL play-offs

Pro Shots

De New York Islanders hebben wedstrijd 5 in de tweede ronde van de playoffs om de Stanley Cup met 5-4 gewonnen van de Boston Bruins. In het hol van de leeuw waren de Islanders met name in de powerplay oppermachtig. De Bruins kijken in de best-of-seven-serie nu tegen een 3-2 achterstand aan

De Islanders scoorden drie keer uit een powerplay (man meer op het ijs) en legde daarmee de basis voor hun zege op de Bruins. Mathew Barzal, Josh Bailey en Jordan Eberle waren de belangrijkste spelers met ieder een goal en een assist. Goalie Seymon Varlamov was de uitblinker bij New York. Hij had maar liefst 40 reddingen en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinnig.

David Pastrnak scoorde twee keer voor de Bruins, maar hij kon niet voorkomen dat de Islanders uitliepen naar een 5-2 voorsprong. Tot vijf minuten voor tijd leek er niets aan de hand voor New York, maar in de slotfase sloegen de Bruins nog twee keer toe. Toch kwam de winst niet meer in gevaar voor de ploeg uit New York. Mede dankzij Varlamov.

De Islanders staan nu op matchpoint: woensdag is Game 6 in New York. Bij winst bereiken ze voor het tweede opeenvolgende seizoen de laatste vier.