<
>

Hurricanes doen in overtime eindelijk wat terug in play-offs

Pro Shots

Jordan Staal is een gevierd man in Carolina. De 32-jarige Canadees bezorgde de Carolina Hurricanes in overtime de overwinning tegen de Tampa Bay Lightning en bracht daarmee de spanning terug in de Stanley Cup Playoffs, want de stand is nu 2-1 in het voordeel van de ploeg uit Florida na drie wedstrijden.

Na twee nipte 1-2 overwinningen voor Tampa Bay moest de ploeg van Rod Brind'Amour winnen om de stand in de tweede ronde van de play-offs spannend te maken. Sebastian Aho en Brett Pesce zorgden voor de goals namens de Hurricanes in de tweede periode, maar zagen Brayden Point en Alex Kilorn hetzelfde doen namens de Lightning. In overtime kwam de puck goed voor Staal, waarmee hij de zege bracht voor Carolina.

Ook tussen de New York Islanders en de Bosten Bruins is de stand van 2-0 naar 2-1 gebogen. De Bruins versloegen de Islanders met 1-2 in overtime dankzij een goal van Brad Marchand. De ploeg uit Boston kwam in de eerste periode op voorsprong via Craig Smith en dat leek lang genoeg. Namens de Islanders was het Mathew Barzal die in de derde periode de stand nog gelijktrok, maar de club uit de Big Apple ging in overtime alsnog onderuit.