<
>

Sprong mag op zoek naar nieuwe club in NHL

ANP Foto

Daniel Sprong mag in de NHL op zoek naar een nieuwe club. De 26-jarige Amsterdammer krijgt van zijn huidige werkgever Seattle Kraken momenteel geen nieuw contract aangeboden.

Sportief gezien opmerkelijk

Sportief gezien is het een vrij opmerkelijke keuze van Seattle om Sprong geen aanbieding te doen. De aanvaller heeft namelijk het beste seizoen uit zijn carrière gedraaid. Niet eerder kwam Sprong in zoveel NHL-wedstrijden (66) in actie. Hij was daarin goed voor maar liefst 21 goals en 25 assists. Seattle Kraken haalde afgelopen seizoen de halve finales van de Western Conference in de NHL. Daarin was Dallas Stars over zeven wedstrijden te sterk.

Risico

Het wil overigens niet zeggen dat Seattle Kraken definitief af wil van Daniel Sprong. Na het seizoen 2021/22 haalde Seattle namelijk hetzelfde trucje met hem uit. Sprong kwam ook toen zonder contract te zitten. Maar hij vond geen nieuwe club, deed vervolgens mee aan de try-outs voor de Kraken en knokte zich uiteindelijk terug in de selectie. Dat leverde hem een minimumcontract, maar wel nog met een 'minimumsalaris' van zo'n 750.000 dollar. Voor Seattle Kraken is het een slimme manier om spelers zodoende voor een 'zacht prijsje' alsnog vast te leggen. Daar kleeft natuurlijk ook een risico aan, want Sprong kan in de tussentijd zomaar een avontuur elders aangaan.