<
>

Vegas Golden Knights voor het eerst winnaar van de Stanley Cup

Vegas Golden Knights heeft beslag gelegd op de allereerste Stanley Cup uit de clubgeschiedenis. In Game 5 van de finals was Golden Knights met liefst 9-3 te sterk voor Florida Panthers.

Captain Mark Stone nam drie van de negen goals voor zijn rekening. Aan het einde van de tweede periode stond de thuisploeg al met 6-1 voor. De Panthers kwamen in de derde periode nog terug tot 7-3. In de slotfase liep Golden Knights uit naar een riante 9-3 zege. Het betekende de vierde overwinning voor de ploeg uit Vegas, waarmee de einstand in de finals van de Stanley Cup uitkomt op 4-1.

Als relatief jong team in de NHL heeft Golden Knights in korte tijd de weg naar de top bewandeld. Het team is pas sinds 2017 actief in de NHL. Er zijn slechts zes ploegen die zes of minder seizoenen nodig hadden om de beste te worden van de NHL. De laatste ploeg die hierin slaagde voor de Golden Knights was Edmonton Oilers in 1984.

"Ik kan mijn gevoelens niet beschrijven”, zei Stone. "Het is gewoonweg onvoorstelbaar en ongelooflijk om na een slopend seizoen van 82 competitiewedstrijden en vier play-offrondes de beste ploeg te zijn.”

De Conn Smythe Trophy, de prijs voor de beste speler in de play-off, ging naar Jonathan Marchessault.