<
>

Spektakel in NHL: Panthers verslaan Hurricanes na vierde overtime

Florida Panthers heeft in de Eastern Conference Final van de NHL een tik uitgedeeld aan Carolina Hurricanes. Matthew Tkachuk maakte in de eerste wedstrijd tegen de Hurricanes in de vierde (!) overtime het verschil: 2-3.

Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2, waardoor het duel in overtime zou worden beslist. De Panthers scoorden via Ryan Lomberg en leken daardoor de eerste zege binnen te hebben, maar Hurricanes-goalie Frederik Andersen bleek te zijn gehinderd. De arbitrage moest lang overleggen en besloot uiteindelijk de goal af te keuren.Tot grote vreugde van het publiek in PNC Arena.

De thuisfans hadden weer hoop op een goede afloop, maar die hoop werd de grond ingeboord door Tkachuk. Zijn treffer bezorgde de Panthers de zevende uitzege op rij in de playoffs. En belangrijker, de ploeg uit Florida heeft nu een voorsprong te pakken in de Eastern Conference Final.

Recordboeken

Het duel duurde dus bijzonder lang, met een overtime van 79 minuten en 47 seconden. Daarmee krijgt de wedstrijd een plaats in de recordboeken. Slechts vijf duels in de geschiedenis van de NHL-playoffs duurden langer.