<
>

Dallas weer naast Kraken na zege in de NHL

In de NHL heeft Dallas Stars met 4-2 gewonnen van Seattle Kraken. Door de zege is de stand nu weer gelijk in de best-of-seven-serie. De stand na game two van de playoff-series is 1-1, nadat de Kraken duel één van het treffen hadden gewonnen. Waar het eerste duel nog ongekend spannend was, waren de Stars in duel twee verreweg de betere ploeg.

Wyatt Johnson maakte in de tweede periode de 1-0 voor de Stars. De 19-jarige rookie tikte een rebound binnen. Evgenii Dadnonov maakte er op fraaie wijze 2-0 van. De Rus draaide om de goal heen en maakte een onvervalste wraparound-goal. Tye Kartye deed namens de Kraken, waar Nederlander Daniel Sprong ruim elf minuten op het ijs stond, wat terug door de 1-2 te maken.

Daarna liepen de Stars weg bij de Kraken. Eerst maakte Joe Pavelski alweer zijn vijfde treffer in twee wedstrijden tegen Seattle. Vervolgens deelde Tyler Seguin de genadeklap uit met de 4-1. Jordan Eberle zorgde nog wel voor de 4-2 met een knappe individuele goal, maar de achterstand voor de Kraken was te groot om terug te komen in de wedstrijd.

De derde wedstrijd is zondagnacht in Seattle. De winnaar van de best-of-seven gaat naar de Conference Finals.