<
>

Kraken wint ondanks grandioze Pavelski van Stars

Pro Shots

In de NHL heeft Seattle Kraken in overtime gewonnen van Dallas Stars. Door de zege winnen de Kraken game 1 van de playoff-series. In het American Airlines Center in Dallas maakten beide ploegen er een waar spektakel van. De ruim 18.000 toeschouwers zagen hoe Joe Pavelski van de Stars een hoofdrol opeiste met vier goals, maar toch aan het kortste einde trok in overtime.

Pavelski begon zijn onemanshow al meteen in de eerste periode. De 38-jarige Center maakte er 1-0 van op aangeven van Mason Marchment. Al snel maakte Jaden Schwartz er namens de Kraken 1-1 van, maar vlak daarna was het weer Pavelski die de thuisploeg op voorsprong zette.

Daarna ging het lopen bij de Kraken, waar Daniel Sprong 10 minuten op het ijs stond. Door goals van Justin Schultz, Oliver Bjorkstrand en Jordan Eberle stond de ploeg uit Seattle na de eerste periode op een 4-2 voorsprong.

In de tweede periode werd niet gescoord en in de derde periode leek Seattle Kraken de boel op slot te houden. Toch was daar weer die dekselse Pavelski. Met twee goals in de laatste periode dwong hij bijna eigenhandig een overtime af.

Daarin ontpopte Yanni Gourde zich tot de held van Seattle Kraken. Hij besliste het eerste duel van de best-of-seven tussen Dallas Stars en de Kraken.

In de nacht van 4 op 5 mei staat het tweede duel op het programma. De winnaar van de best-of-seven gaat naar de Conference Finals.