<
>

Sprong schakelt met Seattle Kraken regerend kampioen Colorado Avalanche uit in play-offs

ANP Foto

Het is Daniel Sprong met Seattle Kraken gelukt om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. Het heeft regerend kampioen Colorado Avalanche namelijk vervroegd met vakantie gestuurd door de best-of-seven-serie met 4-3 te winnen. Vannacht wonnen de Kraken de beslissende wedstrijd met 2-1.

Oliver Bjorkstrand scoorde tweemaal en goalie Philipp Grubauer blonk ook uit met het stoppen van 33 schoten. Nadat Seattle op 2-0 was gekomen deed Mikko Rantanen nog wel wat terug voor Colorado, maar het was simpelweg niet genoeg voor de kampioen van 2022.

Er was geen hoofdrol weggelegd voor Sprong in Game 7. De Nederlander stond zo'n zes en een halve minuut op het ijs. In de volgende ronde van de play-offs neemt hij he.t met zijn team op tegen Dallas Stars.

Panthers schakelen historische topfavoriet Boston Bruins op miraculeuze wijze uit
Ook in de eerste ronde van de Eastern Conference van de Stanley Cup play-offs heeft een ploeg weten te stunten. Boston Bruins brak dit seizoen het record van meeste winstpartijen aller tijden in een regulier NHL-seizoen. Met 65 overwinningen eindigden de Bruins met kop en schouders bovenaan de Eastern Conference en gingen als topfavoriet de play-offs in.

De kampioen van het reguliere seizoen leek snel door te stomen naar de volgende ronde, want in de serie over zeven wedstrijden stonden de Bruins al snel op matchpoint, bij een 3-1 voorsprong. Maar een ongekende comeback van Florida Panthers maakte een einde aan het recordseizoen van de Bruins. De Panthers, die zich plaatsten via de wildcard-positie, wonnen drie wedstrijden opeenvolgend om de serie met 4-3 te winnen.

In de allerlaatste minuut van wedstrijd zeven was het Brandon Montour die de puck achter de goalie wist te schuiven, om een verlenging af te dwingen. In de verlenging werd de beslissende goal gemaakt door Carter Verhaeghe, waarmee de sterkste ploeg uit het reguliere seizoen definitief werd verslagen.