<
>

NHL: Maple Leafs en Oilers door, Rangers dwingen game 7 af

ESPN

In de play-offs voor de Stanley Cup hebben Toronto Maple Leafs en Edmonton Oilers de volgende ronde bereikt. Door een zege op New Jersey Devils heeft New York Rangers een zevende - en beslissend - duel afgedwongen.

Edmonton Oilers moest op bezoek bij Los Angeles Kings diep gaan voor de overwinning. De Oilers wonnen een zinderend duel met 5-4 en mogen zich opmaken voor de volgende ronde. Kailer Yamamoto werd de matchwinner voor de Oilers met het winnende punt ruim drie minuten voor het eindsignaal.

Toronto Maple Leafs deelde in Florida de genadeklap uit aan Tampa Bay Lightning, winnaar van de Stanley Cup van 2020 en 2021. De 1-2 overwinning op Lightning betekende de vierde zege in totaal in de best of seven-serie. Met een eindstand van 4-2 gaan de Maple Leafs door naar de volgende ronde. Voor de Maple Leafs is het de eerste keer in 19 jaar dat ze de eerste ronde van de play-offs overleven.

Rangers pakken laatste strohalm
New York Rangers greep in eigen huis de laatste strohalm. Met een 5-2 zege brachten de Rangers de stand naar 3-3 en dus moet er een zevende wedstrijd aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen die door gaat naar de volgende ronde.