<
>

Sprong met Seattle Kraken naar Game 7 na nederlaag tegen Colorado Avalanche

ANP Foto

Het is Daniel Sprong met zijn Seattle Kraken niet gelukt om af te rekenen met regerend kampioen Colorado Avalanche. In de zesde wedstrijd van de best-of-seven-serie in de play-offs liet de titelverdediger grote klasse zien met een 1-4 overwinning als resultaat.

De Kraken begonnen nog goed aan de wedstrijd en kwamen na zestien minuten op voorsprong via Vince Dunn. Daarna was het Colorado dat het spel bepaalde. In de eerste periode kwam de ploeg dan ook nog op gelijke hoogte. Mikka Rantanen zorgde met zijn zevende goal in deze play-offs voor de gelijkmaker.

In de tweede periode maakte Colorado het verschil. Het liep met goals van Erik Johnson en Artturi Lehkonen uit naar 1-3. Diezelfde Lehkonen bepaalde ook nog de eindstand op 1-4 door in de slotfase van de wedstrijd op een lege goal te scoren. Door de overwinning van Colorado Avalanche staat het nu 3-3 in de serie. In de nacht van zondag op maandag spelen de teams de beslissende zevende wedstrijd.

Panthers en Bruins ook naar beslissende wedstrijd
Florida Panthers is erin geslaagd om er een zevende wedstrijd uit te slepen in de serie met Boston Bruins. De Bruins gingen met 3-1 aan de leiding in de serie, maar dreigen het alsnog weg te geven na twee nederlagen op rij.

In het reguliere seizoen stond er geen maat op de ploeg uit Boston, die record na record brak. De Bruins noteerden het beste reguliere seizoen in de geschiedenis van de NHL. Het gat tussen Boston en Florida was in het reguliere seizoen maar liefst 42 punten. Het grootste gat tussen twee play-offs tegenstanders in bijna dertig jaar. Toch moeten de Bruins nu alle zeilen bijzetten om niet vroegtijdig uitgeschakeld te worden in de play-offs.

Het was vannacht een wedstrijd met veel goals. Het bleef ook lang spannend, want het verschil was tot aan de slotfase van de laatste periode maximaal één punt. Pas aan het einde van de wedstrijd waren het de Panthers die een gat sloegen. Ze draaiden in de laatste tien minuten een 4-5 achterstand om tot een 7-5 overwinning.

Deze beslissende zevende wedstrijd wordt net als die van Seattle Kraken en Colorado Avalanche gespeeld in de nacht van zondag op maandag.