<
>

Vegas Golden Knights kwalificeert zich als eerste voor de volgende ronde van de Stanley Cup play-offs

Pro Shots

Vegas Golden Knights heeft zich donderdagnacht geplaatst voor de volgende ronde van de Stanley Cup play-offs. Dit ten koste van Winnipeg Jets, de ploeg die kansloos met 4-1 onderuit ging.

Vegas Golden Knights had nog maar één overwinning nodig om zich definitief te kwalificeren voor de volgende ronde van de play-offs. De Knights bewaarden hun beste prestatie van de openingsronde voor het laatst en domineerden tegen de Winnipeg Jets met hun eerste kans in een knockout-wedstrijd.

Goudhaantje Stephenson
Chandler Stephenson speelde een grote rol voor de Knights. Hij scoorde tweemaal, zijn eerste punt maakte hij al na vijftig seconden. Eenmaal het spits afgebeten door Stephenson in de eerste periode, werd het goede voorbeeld in de tweede periode opgevolgd door zijn teamgenoten Mark Stone en William Karlsson. Beide kwamen tot scoren en hierdoor stond het aan het einde van de tweede periode al overtuigend 4-0 voor de Knights.

Jets doet wat terug
Hierdoor werd er door de supporters van de Knights al voorzichtig feest gevierd. In de derde periode deden de Jets nog wel wat terug, Kyle Connor zorgde voor de 4-1 op het scorebord. Later scoorde Pierre-Luc Dubois nog de 4-2, maar vanwege een succesvolle challenge van Vegas Golden Knight-coach Bruce Cassidy werd er een streep gezet door dit punt.

De eerste ronde in de series werd nog verloren door de Knights, maar daarna won de ploeg er vier op rij. Dit heeft er voor gezorgd dat de ploeg uit Vegas als eerste is doorgestroomd naar de volgende ronde. de Knights spelen in de tweede ronde van de play-offs tegen Edmonton Oilers of Los Angeles Kings.