<
>

NHL: Sprong scoort bij knappe comeback

Daniel Sprong heeft opnieuw gescoord voor Seattle Kraken en gaf met zijn goal het startschot tot een knappe comeback. Calgary Flames kwam met 4-2 voor, maar dankzij de aansluitingstreffer van de Amsterdammer wonnen de Kraken uiteindelijk met 5-4.

Carson Soucy maakte in het eerste periode de openingstreffer voor de ploeg van Sprong. In het begin van de tweede periode scoorde Nikita Zadorov de gelijkmaker op aangeven van Tyler Toffoli. Nadat Nazem Kadri de uitblinkende Seattle-keeper Joey Daccord omzeilde en de 1-2 maakte, was het Morgan Geekie die de stand weer gelijk trok.

In de derde periode leken de Calgary Flames de wedstrijd naar zich toe te trekken door de tweede treffer van de avond van Tyler Toffoli en de 2-4 van Trevor Lewis. Daccord liet zien een fantastische keeper te zijn en hield Kraken op de been, hij stopte in totaal 36 van de 40 shoten op doel. Nog voor het verstrijken van de derde periode scoorde Daniel Sprong de 3-4. De 25-jarige Nederlander kreeg de puck op een presenteerblaadje van Alex Wennberg en schoot overtuigend raak.

In de derde periode werd de comeback voltooid door goals van Yanni Gourde, met nog acht minuten en 40 seconden op de klok veroverde hij de puck en schoot koelbloedig raak. Matty Beniers tekende voor de winnende treffer, waardoor de eerste overwinning voor Joey Daccord als keeper van de Kraken een feit is. Mede dankzij de tweede goal van het seizoen van Sprong.