<
>

Colorado Avalanche wint Stanley Cup na comeback in Tampa

Colorado Avalanche is de kampioen van de National Hockey League en daarmee winnaar van de Stanley Cup. In game 6 van de Stanley Cup Final won Avalanche met 2-1 op bezoek bij Tampa Bay Lightning, waardoor het op een niet meer te overbruggen 4-2 voorsprong in de best-of-seven-serie kwam.

In de eerste periode zag de wereld er nog heel anders uit voor alles wat Colorado liefheeft. Tampa kwam op een 1-0 voorsprong dankzij Steven Stamkos. In de tweede periode draaide Colorado de wedstrijd om door treffers van Nathan MacKinnon en Artturi Lehkonen.

Die voorsprong gaf Avalanche niet meer weg, mede dankzij een spectaculaire redding van captain Gabriel Landeskog in de slotfase van de derde periode. Hij blokte een schot van Tampa met het ijzer van zijn schaats.

Terwijl hij tijdens de wedstrijd nog amper op zijn benen kon staan, mocht Landsekog even later de ruim 15 kilo zware Stanley Cup omhoog tillen. Voor Colorado Avalanche is het de derde Stanley Cup winst in de historie, na eerdere overwinningen in 1996 en 2001. Avalanche-verdediger Cale Makar werd verkozen tot beste speler van de NHL-playoffs en won de Conn Smythe Trophy.