<
>

Lightning sleept Game 6 uit het vuur in Stanley Cup

ANP

Colorado Avalanche heeft de eerste kans laten liggen om voor de derde keer in de clubhistorie de Stanley Cup te winnen. In Denver ging Tempa Bay Lightning met de overwinning aan de haal: 2-3. De Avs reizen nu met een 3-2 voorsprong af naar Florida voor Game 6, waar zij een tweede mogelijkheid krijgen om beslag te leggen op de Stanley Cup.

Jan Rutta bracht de bezoekers in de eerste periode aan de leiding. Die voorsprong werd tenietgedaan door Valeri Nichushkin in tweede deel van de wedstrijd. Niet veel later kwam Lightning opnieuw op voorsprong. De gasten profiteerde van een manmeersituatie via Nikita Kucherov.

Zo begon de thuisploeg met een 1-2 achterstand aan de laatste periode en moest alles uit de kast worden gehaald om de Stanley Cup voor eigen supporters binnen te slepen. De fans van Avalanche kregen weer hoop toen Cale Maskar voor de tweede keer zijn ploeg op gelijke hoogte bracht.

Met nog ruim zes minuten op de klok kroonde Ondrej Palat zich tot man of the match. Na een combinatie met Mikhail Sergachev en Victor Hedman zette Palat Lightning op 2-3. De Avs konden in het restant niet meer terugkomen, waardoor in Florida komende zondag Game 6 op het programma staat.