<
>

Colorado Avalanche één zege verwijderd van Stanley Cup na zege op Tampa Bay Lightning in overtime

Pro Shots

Tampa Bay Lightning leek de spirit weer gevonden te hebben na de overwinning in de derde wedstrijd van de Stanley Cup-finale, maar Colorado Avalanche drukte dat vannacht de kop in tijdens Game 4. In een spannende strijd wonnen de bezoekers uit Colorado uiteindelijk na overtime met 2-3 van de regerend kampioen, waardoor ze nu 3-1 voor staan in de serie en nog één zege verwijderd zijn van de Stanley Cup.

Vroeg in de wedstrijd pakt Tampa Bay Lightning de voorsprong. Na 36 seconden spelen weet Avalanche-goalie Kuemper in eerste instantie de puck nog tot drie keer toe te stoppen, maar is het vierde schot niet aan hem besteed. Tijdens het proces van de goal wordt Kuemper's helm nog van zijn hoofd afgetikt en dus is er bij de fans wat verwarring over het goedkeuren van de goal. Maar de regel luidt dat als het aanvallende team een directe scoringskans heeft, het spel blijft lopen tot de kans voorbij is. De goal telt en de Lightning leiden.

De Avalanche reageren pas in de tweede periode, wanneer MacKinnon de puck met zijn schaats binnen lijkt te tikken. Ook dat is illegaal, maar doordat de puck onderweg ook nog tegen de schaats van goalie Vasilevskiy aankomt, telt ook deze goal gewoon. Lang kan er alleen niet genoten worden van de gelijke stand doordat Victor Hedman er een paar minuten later op geweldige wijze vandoor gaat. Vanuit de moeilijke hoek scoort Hedman de 2-1 en dus lijken de Bolts opweg naar een nieuwe overwinning in eigen huis.

Toch is er de nieuwe gelijkmaker vroeg in de derde periode om de wedstrijd naar overtime te sturen. In die extra tijd is er opnieuw een hoofdrol voor de goed keepende Darcy Kuemper, die vorige wedstrijd nog vervroegd naar de kant werd gehaald vanwege een slecht optreden. Kuemper wordt de eerste goalie ooit in de NHL met een overtime assist in de finaleronde en daarmee toont hij zich uiterst belangrijk. Hij geeft de puck mee aan Lehkonen, die speelt Nazem Kadri heel strak in en Kadri twijfelt geen moment na de goede aanname. Hij passeert Vasilevskiy en de Avalanche winnen de wedstrijd. Het is een enorm belangrijke zege aangezien het nu geen 2-2, maar 3-1 staat.

Historisch gezien is het ook goed nieuws voor Colorado, want elk team dat in de finale met 3-1 voor stond tegen een Stanley Cup-titelverdediger won uiteindelijk het kampioenschap.