<
>

Tampa Bay Lightning knokt zich met overtuigende zege terug in Stanley Cup Final

In de Stanley Cup Final heeft Tampa Bay Lightning een overtuigende zege op Colorado Avalanche geboekt. In de Amalie Arena in Florida won de thuisploeg met 6-2, waardoor het zich ook meteen terugknokt in de best-of-seven-serie. Colorado Avalanche had namelijk al twee zeges geboekt in de eerdere ontmoetingen.

Tampa Bay Lightning, titelverdediger in de NHL, wist dus dat het aan de bak moest vannacht. Een 3-0 achterstand tegen de Avalanche had betekend dat titelprolongatie een lastig verhaal ging worden. Toch begon de ploeg uit Tampa moeizaam aan de wedstrijd. In de eerste periode kwam het op een 1-0 achterstand door een goal van Gabriel Landeskog. De Avalanche maakte volop gebruik van een powerplay-situatie, Landeskog was iets eerder bij de puck dan Tampa-goalie Andrei Vasilevskiy en zette zijn team op voorsprong.

In diezelfde eerste periode draaide de Lightning de boel echter helemaal om. Anthony Cirelli maakte er eerst 1-1 van, door met een fraaie schijnbeweging Avalanche-doelman Darcy Kuemper op de verkeerde schaats te zetten. Nog geen twee minuten later werd het ook 2-1. Ondrej Palat schoot knap raak na een goede aanval van de Lightning.

Nick Paul zorgde er voor dat Lightning ook goed begon in de tweede periode. Hij schoot Tampa na ruim een minuut in de tweede periode op 3-1. Colorado Avalanche profiteerde daarna echter weer van een powerplay-situatie. Landeskog was met zijn tweede treffer verantwoordelijk voor de 3-2, waarmee hij Colorado voor even terug in de wedstrijd schoot.

Nog in de tweede periode voorzag Steven Stamkos de zenuwachtige fans van de Lightning van wat extra zuurstof door de 4-2 tegen de touwen te jagen. Hij nam de bal prachtig mee en schoot de puck hard in de bovenhoek: 4-2. Daarmee leek het verzet van Colorado Avalanche gebroken, en de ploeg gaf het helemaal weg in de tweede periode. Patrick Maroon zorgde een dikke acht minuten voor het einde van die beruchte tweede periode ook nog voor de 5-2. De nummer 14 van Tampa wipte de puck leep in de korte hoek, achter Kuemper.

De 6-2 viel, inderdaad, ook nog in de tweede periode. Dit keer profiteerde Tampa van een powerplay-situatie. Victor Hedman schoot van afstand en Ondrej Palat veranderde de puck van richting. Via Palat en de benen van Pavel Francouz kwam die nog op de paal. Corey Perry stond echter klaar om het laatste zetje te geven en er 6-2 van te maken.

Na de ruime overwinning kan Tampa Bay Lightning, ondanks dat het nog altijd met 2-1 achter staat, met vertrouwen vooruit kijken naar de volgende ontmoeting in de best-of-seven-serie. Die wedstrijd begint in de nacht van woensdag op donderdag om 02:00 uur en is te zien op ESPN.