<
>

Avalanche laat niets heel van Lightning in Game 2

Regerend NHL-kampioen Tampa Bay Lightning staat na een oorwassing tegen Colorado Avalanche in Game 2 van de Stanley Cup met 2-0 achter. De thuisploeg maakte gehakt van de ploeg uit Florida: 7-0.

Waar het in het openingsduel van de Stanley Cup nog gelijk op ging en overtime een winnaar moest brengen, was dat in het tweede duel totaal anders. Avalanche had na de eerste 20 minuten al een 3-0 voorsprong te pakken. Daar kon Tampa Bay weinig tegenover zetten. In het tweede deel werd de voorsprong uitgebreid naar 5-0. De gifbeker moest voor Tampa Bay helemaal leeg. Na drie keer 20 minuten stond er een 7-0 eindstand op het bord. De op een na grootste overwinning ooit in de Stanley Cup.

Coach Jared Bednar was lovend op het optreden van zijn team. "Dit kwam in de buurt van de perfecte wedstrijd van mijn spelers", zei hij na afloop. Ook Lightning-coach Jon Cooper deelde de complimenten uit aan ploeg uit Colorado. "Ze spelen op wereldniveau, daar moet je ze voor prijzen. Wij niet. Het zijn twee goede teams. Ze halen een veel hoger niveau dan wij op dit moment", concludeerde Cooper. Houvast voor de titelverdediger: de Stanley Cup Finals verhuizen nu voor Game 3 naar Tampa.

In de nacht van maandag op dinsdag zie je Game 3 tussen Tampa Bay Lightning en Colorado Avalanche vanaf 2.00 uur LIVE op ESPN.