<
>

Colorado Avalanche pakt leiding in serie Stanley Cup na overtime

Colorado Avalanche heeft in de Ball Arena in Denver de eerste wedstrijd in de Stanley Cup Final met 4-3 gewonnen van Tampa Bay Lightning. De Zweed Andre Burakovsky besliste de wedstrijd in overtime.

Colorado Avalanche stuurde Edmonton Oilers in de Western Conference-finale met een clean sweep (4-0) naar huis en begon ook in de strijd om de Stanley Cup goed. Het was in de openingsfase de betere ploeg en Gabriel Landeskog zette de Avalanche na 7 minuten in de eerste periode met een openingstreffer op het scorebord.

Nog geen twee minuten later was het weer raak voor de ploeg uit Colorado. Puckverlies van Tampa Bay werd keihard afgestraft door Valeri Nischushkin. De 27-jarige Rus zette zijn ploeg zo op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Tampa Bay, dat de afgelopen twee jaar de Stanley Cup wist te winnen, gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen. Via de Canadees Nick Paul deed de ploeg uit Florida ineens weer mee. Maar aan het einde van de eerste periode had Colorado maar liefst twee man meer op het ijs. Die voordeelsituatie werd benut door Lehkonen, 3-1.

Colorado kreeg kansen om de score te vergroten maar het was Tampa Bay dat in de tweede periode weer aansluiting wist te vinden. Door een geweldige actie van Kucherov kon de Tsjech Ondrej Palat er 3-2 van maken en via Mikhail Sergachyov werd het zelfs weer gelijk in Denver.

In de derde periode werd niet gescoord en dus was het tijd voor overtime. Daarin bleek Colorado Avalanche de sterkste. De Zweed Andre Burakovsky maakte de beslissende 4-3 en zette zijn ploeg zo op een voorsprong in de serie.

In de nacht van zaterdag op zondag zie je om 02:00 uur game 2 in de Stanley Cup Final live op ESPN.