<
>

"Dat was een eerste keer", woorden die je niet verwacht van 37-jarige veteraan Perry

Met Corey Perry heeft Tampa Bay Lightning een ervaren kracht in het team. Over het algemeen zijn deze routiniers vooral een meerwaarde voor op trainingen en in de kleedkamer. Zeker in fysieke sporten zoals ijshockey. Toch is de 37-jarige Perry meer dan alleen ervaring. Met zijn 5 goals en 3 assists in deze play-offs is hij een belangrijke speler voor de Lightning. Toch maakt hij nog steeds nieuwe dingen mee. Zo kreeg hij in de warming up van game 2 tegen Florida Panthers de puck van zijn eigen schot via de lat in zijn gezicht: “Dat was een eerste keer. Als je dit spel lang genoeg speelt, ga je meerdere situaties voor het eerst meemaken.” Vertelde hij lachend tegen Tampa Bay Times.

Tweede jeugd

Perry lijkt herboren in zijn 17e NHL-seizoen. In het reguliere seizoen scoorde hij 19 goals, zijn meeste sinds 2017. In zijn laatste twee seizoenen was hij ook succesvol in de play-offs. Nu staat Perry voor het derde jaar op rij in de finaleronde van de Stanley Cup. Opvallend is dat hij dit heeft gedaan met drie verschillende teams. Nog opvallender is dat hij de vorige twee seizoenen speelde tegen zijn huidige werkgever Tampa Bay. Beide keren pakte de Lightning de titel. Nu wil hij er juist voor zorgen dat Tampa Bay Lightning de derde titel op rij gaat pakken. Ze zouden het eerste team zijn die de titel drie jaar op rij pakt sinds New York Islanders, die zelfs vier achtereenvolgende titels wonnen tussen 1980 en 1983.

Verhoudingen

In de finale treft Tampa Bay Lightning Colorado Avalanche. Op papier is Colorado de favoriet. Ze hebben in de serie slechts 14 wedstrijden gespeeld. Hierdoor zijn er weinig blessuregevallen geweest binnen het team. Een ander voordeel van het lage aantal wedstrijden is dat Colorado weinig heeft moeten reizen. Omdat ze het thuisspelende team zijn in de finaleserie heeft de Avalanche al een week thuis kunnen trainen.

Maar Tampa Bay heeft al bijna drie seizoenen geen play-off serie verloren. De ploeg is gepokt en gemazeld als het gaat om post-season ijshockey. Bij een verliespartij raakt de Lightning niet in paniek en blijft uitgaan van hun eigen kracht. Tampa Bay weet dus goed om te gaan met de extra dimensie die bij play-off ijshockey komt kijken.

Game 1 van de Stanley Cup Finals tussen Colorado Avalanche en Tampa Bay Lightning is in de nacht van woensdag op donderdag vanaf 2.00 uur live te zien bij ESPN.