<
>

Tampa Bay Lightning voor derde jaar op rij naar Stanley Cup-finale

Pro Shots

Tampa Bay Lightning is er vannacht in geslaagd om zich voor het derde jaar op rij te plaatsen voor de Stanley Cup-finale. In de eigen Amalie Arena won de NHL-kampioen van de afgelopen twee jaar met 2-1 van New York Rangers, waardoor de serie in 4-2 eindigde. Zo werden de Lightning dus voor de derde keer op rij de kampioen van de Eastern Conference.

In de finale neemt Tampa Bay het op tegen Colorado Avalanche dat zich al had gekroond tot kampioen van de Western Conference door Edmonton Oilers in de finaleserie met 4-0 weg te vagen. Tampa Bay Lightning kan het eerste NHL-team sinds 1983 worden dat drie keer op rij de Stanley Cup wint.

De eerste wedstrijd van de Stanley Cup-finale vindt plaats in de nacht van woensdag op donderdag (02:00 uur).

Captain Steven Stamkos eiste vannacht de hoofdrol op bij Tampa Bay. Hij ging voorop in de strijd en was met twee goals enorm belangrijk voor zijn team. "Het zal moeilijk zijn om uit het moment te komen en te beseffen wat voor speciale groep we hier hebben, want er moeten nog wat wedstrijden worden gespeeld. We zijn nog steeds niet aan het einde van ons doel", zei Stamkos na afloop van de wedstrijd.