<
>

NHL: Tampa Bay één zege verwijderd van Stanley Cup Final

Regerend Stanley Cup-kampioen Tampa Bay Lightning heeft een 2-0 achterstand in wedstrijden in de Eastern Conference-finale compleet omgebogen. Op bezoek in Madison Square Garden in New York heeft Tampa de derde zege op rij geboekt in de Eastern Conference-finale van de NHL. De ploeg uit Florida versloeg New York Rangers met 3-2 in wedstrijd vijf en is nog maar één zege verwijderd van de Stanley Cup Final.

In de tweede periode kwam de thuisploeg uit New York nog wel op voorsprong via Ryan Lindgren maar door een score van Mikhail Sergachev stond het alweer snel gelijk. Het ging lang gelijk op in New York maar in de slotminuten van de derde periode trok Tampa Bay de overwinning toch nog naar zich toe. Zo komt de droom van een derde opeenvolgende Stanley Cup-titel steeds dichterbij voor Tampa.

De winnaar van de Eastern Conference-serie neemt het in de Stanley Cup Final op tegen Colorado Avalanche. De ploeg uit Denver versloeg in de Western Conference finale Edmonton Oilers met een 'clean sweep': 4-0.

Game 6 tussen New York Rangers en Tampa Bay Lightning is zaterdag op zondagnacht vanaf 02:00 uur live te zien op ESPN.