<
>

Tampa Bay Lightning weer naast New York Rangers in Conference-finale na tweede zege op rij

De droom van een derde opeenvolgende Stanley Cup-titel is ineens weer springlevend in Tampa.

Tampa Bay Lightning kwam tegen New York Rangers op een 2-0 achterstand in de serie van de Eastern Conference-finale, maar heeft de stand nu met twee zeges op rij weer helemaal gelijkgetrokken. Vannacht won de regerend kampioen van de NHL in eigen huis met 4-1 van de Rangers.

Tampa Bay speelde een dominante wedstrijd en stond dan ook vanaf de derde minuut al op voorsprong. Het verschil werd elke periode uitgebouwd, wat dus uiteindelijk resulteerde in een 4-1 overwinning.

Spanning terug

“We hebben onszelf teruggebracht in deze serie. Het is geweldig, veel beter dan de positie waarin we ons een paar dagen geleden bevonden", zei Lightning-aanvoerder Steven Stamkos, die zelf goed was voor een goal. "De komende paar wedstrijden moeten we een manier vinden om in hun huis te winnen. We kijken uit naar die uitdaging", voegde Stamkos toe.

Rangers-coach Gerard Gallant gaf de tegenstander na afloop van de wedstrijd een compliment: “Ze hebben het geweldig gedaan in de neutrale zone. Ze blokkeerden veel schoten. Ze hebben de juiste dingen gedaan om de​​ wedstrijd te winnen."

Terug naar New York

Na twee duels in Tampa, trekken de teams nu weer naar New York voor een wedstrijd in Madison Square Garden. Coach Gallant kijkt uit naar die thuiswedstrijd. “Thuis hebben we het goed gedaan. Ik denk dat als je rondkijkt in de competitie, veel teams beter spelen op hun eigen ijs. We hebben nog steeds het thuisvoordeel, dus we moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor de volgende wedstrijd. De volgende is groot.”

Game 5 tussen New York Rangers en Tampa Bay Lightning is donderdag op vrijdagnacht vanaf 02:00 uur live te zien op ESPN.