<
>

NHL: Tampa Bay zegeviert in extremis tegen Rangers

Tampa Bay Lightning heeft de spanning in de Conference Finals in het oosten weer teruggebracht. Na twee overwinningen voor de New York Rangers, mocht Tampa Bay in Game 3 zegevieren dankzij een late goal van vleugelspeler Ondrej Palat.

Nadat er in de eerste periode geen doelpunten waren gevallen, ontvouwde zich vanaf het tweede deel een waar spektakel. De Rangers kwamen aan de leiding via Mika Zibanejad en bouwden die voorsprong uit via Chris Kreider. Nikita Koetsjerov verkleinde de achterstand namens de thuisploeg.

Met een 1-2 voorsprong begonnen de gasten aan de laatste 20 minuten van de wedstrijd. Voor Tampa Bay was het alles of niets. Nóg een overwinning voor de ploeg uit New York zou een ferme tik betekenen in de best of seven-serie. Steven Stamkos trok na ruim een minuut spelen de stand al gelijk.

Palat liet uiteindelijk Times Forum ontploffen door met nog 42 seconden op de klok van dichtbij de winnende binnen te tikken: 3-2.

Game 4 tussen Tampa Bay Lightning en New York Rangers zie in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur LIVE op ESPN.