<
>

Colorado Avalanche met één been in finale play-offs na derde zege op Edmonton Oilers

Colorado Avalanche heeft hele goede zaken gedaan in de Conference-finale door met 4-2 te winnen van Edmonton Oilers. Deze zege brengt het team namelijk op één overwinning van de finale om de Stanley Cup in de NHL.

Het bleef dit keer lang spannend, wat niet het geval was tijdens het vorige duel dat in 4-0 eindigde. Het ging vannacht op en neer. De Oilers kwamen eerst op voorsprong, maar door twee goals van Valeri Nichushkin gingen de Avalanche de derde periode in met een 2-1 voorsprong. In die derde periode zette Ryan McLeod zijn ploeg weer op gelijke hoogte, waardoor het een spannend einde werd.

Evan Bouchard leek de Oilers even later zelfs naar een 3-2 voorsprong te schieten, maar de puck raakte de paal en in de tegenaanval was het J.T. Compher die raak schoot. Zo werd het niet 3-2 voor de Oilers, maar voor de Avalanche. Kort voor tijd maakte Mikko Rantanen aan alle twijfel een eind door met een empty net goal de eindstand te bepalen op 4-2.

Na drie wedstrijden staat het 3-0 voor de Avalanche en dus kan de finale de ploeg uit Colorado bijna niet meer ontglippen.