<
>

New York Rangers starten Eastern Conference-finale met zege op Tampa Bay Lightning

Pro Shots

New York Rangers is goed begonnen aan de finale van de Eastern Conference. In de eerste wedstrijd was het team met 6-2 te sterk voor de regerend kampioen Tampa Bay Lightning.

De wedstrijd ging tot in de tweede periode gelijk op. Zo stond het nog even 2-2, maar vanaf dat moment begonnen de Rangers weg te lopen bij de Lightning. Aan het einde van diezelfde tweede periode stond het daarom 4-2 en in de laatste periode werd het gat dus zelfs vergroot naar 6-2. In New York is het nog wel oppassen geblazen. Eerder in de play-offs won Toronto Maple Leafs ook met 5-0 in de eerste wedstrijd van de Lightning en die moesten na zeven wedstrijden naar huis. Ook in 2015 won New York Rangers de eerste wedstrijd van Tampa Bay in de Eastern Conference Finals, maar werden ze uitgeschakeld. Tampa Bay Lightning is dus nog zeker niet klaar, al zal de lust voor wraak bij de Rangers groot zijn.

Daarnaast zullen de verhoudingen nog wel bij gaan draaien. Bij de Rangers pompte de adrenaline nu steeds door de aderen vanwege de overwinning van dinsdag bij de Carolina Hurricanes. In de doorslaggevende zevende wedstrijd wisten ze namelijk pas door te dringen tot de Eastern Conference-finale. Tampa Bay Lightning stond daarentegen vannacht pas voor de eerste keer op het ijs sinds het voltooien van een sweep op de Florida Panthers op 23 mei. Het roestige begin van de Lightning is daarom wel te verklaren, maar zij zullen gedurende de serie wel fitter blijken. De Rangers moeten hopen dat ze de effecten van een lange serie niet teveel zullen voelen.

De winnaar van de serie tussen New York Rangers en Tampa Bay Lightning neemt het in de finale om de Stanley Cup op tegen de kampioen van het westen: Colorado Avalanche of Edmonton Oilers.