<
>

NHL: Colorado deelt eerste tik uit in spektakelstuk

Colorado Avalanche

Colorado Avalanche heeft de eerste wedstrijd in de Conference Finals van de NHL gewonnen. In de finale van het Westen waren de Avalanche te sterk voor Edmonton Oilers na een spectaculaire wedstrijd: 8-6. Daarmee neemt de ploeg uit Colorado een 1-0 voorsprong in de best of seven serie en behoudt het voorlopig het thuisvoordeel.

Dat de Oilers voor spektakel kunnen zorgen is inmiddels wel bekend. Tegen Calgary Flames leverde de eerste wedstrijd van de serie vijftien doelpunten op en volde de ene na de andere comeback gedurende de vijf duels. Ook in de eerste ontmoeting met de Avalanche in de Conference Finals was het weer zo ver. Al vroeg in de wedstrijd pakt Edmonton Oilers de voorsprong via een uitbraak van Evander Kane. Wanneer Compher nog geen veertig seconden later een goed uitgespeelde aanval van Colorado Avalanche keurig afmaakt, wordt het duidelijk dat er weer een spektakelstuk aan zit te komen.

Nog in het eerste deel van de wedstrijd komen de Avalanche tot twee keer toe op voorsprong. Nathan MacKinnon zorgt eerst met een geweldig doelpunt voor de 2-1, maar als Hyman de stand weer gelijk heeft getrokken voor de Oilers is het aan Cale Makar om het eerste gedeelte af te sluiten. Met nog een paar seconden op de klok verovert Makar de puck en schiet hem vernietigend binnen. Door een mogelijk buitenspelval komt de VAR er nog bij kijken en die keurt de goal goed. Een beslissing waar niet iedereen tevreden mee is.

In het tweede gedeelte neemt Colorado Avalanche afstand van de tegenstander door de voorsprong uit te bouwen tot 7-3. Het lijkt voorbij, maar de Oilers hebben al bewezen zich terug te kunnen knokken. Aan de hand van sterspelers Draisaitl en McDavid vecht de Canadese ploeg zich terug tot een verschil van een doelpunt. Als de Oilers dan met alles en iedereen opzoek gaan naar de gelijkmaker is het goal leeg en daar weten de Avalanche van te profiteren. Landeskog schiet de empty netter binnen en beslist de eindstand op 8-6.

Game 2 van de Conference Finals in het westen zie je in de nacht van donderdag op vrijdag om 2.00 uur LIVE op ESPN 2.