<
>

NHL Conference Finals bekend: ook Rangers van de partij

New York Rangers heeft zich geplaatst voor de Conference Finals in de NHL. Na meermaals achter te komen in de serie tegen Carolina Hurricanes werd dinsdagnacht gewonnen in de allesbeslissende game seven. Na de 6-2 overwinning op de Hurricanes mogen de Rangers zich op gaan maken voor een serie met de kampioen van de afgelopen twee jaar: Tampa Bay Lightning.

Gedurende de best of seven serie tussen Carolina Hurricanes en New York Rangers leek het voordeel voor de ploeg uit Carolina. Na twee spannende wedstrijden in eigen huis stonden de Hurricanes met 2-0 voor, maar in New York kwamen de Rangers helemaal terug. Ook hierna winnen beiden ploegen de thuiswedstrijden, waardoor er een game seven aan te pas moet komen. Gezien het thuisvoordeel van de Hurricanes, lijken ze hier de favoriet. Maar niets is minder waar. De Rangers komen al snel op een 2-0 voorsprong en verdubbelen die stand in het tweede en derde deel van de wedstrijd. De Hurricanes proberen nog wat terug te doen, maar het verschil van vier doelpunten blijft staan en de wedstrijd eindigt in 6-2.

De Conference Finals starten in de nacht van dinsdag op woensdag en zijn te zien op ESPN. New York Rangers komt een dag later weer in actie.