<
>

Aflevering 2 Man in the Arena: De eerste tegenslag voor Brady

In de tweede aflevering van de negendelige serie 'Man in the Arena: Tom Brady' gaan we terug naar het eerste moeilijke moment uit zijn carrière. Brady wordt voor het eerst geconfronteerd met de wrede kanten van de topsport.

Als aanstormend talent van New England Patriots bouwt Brady een goede band op met safety Lawyer Milloy. Het was een komen en gaan van spelers, maar Milloy bleeft zijn team trouw. Brady trok zich op aan de ervaren verdediger. Als een spons zoog hij alle kennis op die Milloy hem bijbracht. Brady en Milloy woonden in dezelfde straat vijf huizen verder. In Milloy had Brady een echte vriend bij de Patriots.

De schok was dan ook groot toen Bill Belichick besloot Milloy te ontslaan ten faveure van Rodney Harrison. Brady maakte voor het eerst kennis met de bitterheid van de NFL. "Dat was er voor mij één die hard aan kwam", zegt Brady over het plotse vertrek van zijn maatje. "Ik herinner mij dat ik meteen richting zijn huis reed nadat het was gebeurd. Ik wist niet wat ik moest zeggen." Dinsdag hoorde Milloy dat er voor hem geen plek meer was bij de Patriots, twee dagen later was hij speler van Buffalo Bills.

"Ik was razend dat we hem hadden laten gaan. Ik kon niet begrijpen waarom we hem lieten gaan, terwijl hij zo veel had betekend voor het team. Dat was een soort van welkom in het professionele football-moment", zegt Brady over die bizarre dagen.

Een openhartige Brady doet in de tweede aflevering van Man in the Arena een boekje open over de eerste tegenslag in zijn carrière. Aflevering twee van Man in the Arena: Tom Brady zie je dinsdag om 19.55 uur op ESPN.