<
>

Man in the Arena: Hoe Brady zijn naam vestigde in zijn eerste Super Bowl

Tom Brady alias The Greatest Of All Time hakte dit seizoen de knoop door. Met een ongeëvenaarde erelijst zwaaide de beste quarterback ooit af. Hij won zeven Super Bowls, werd drie keer MVP en gooide in één seizoen 50 touchdowns. De uitzonderlijke carrière van Brady wordt samengevat in een negendelige docuserie: Man in the Arena.

In de eerste aflevering van Man In the Arena wordt stilgestaan bij het eerste hoogtepunt van Brady’s loopbaan. We gaan terug naar de Super Bowl van 2002. Brady is het aanstormende talent van New England Patriots.

Mister Super Bowl wordt hij ook wel genoemd en dat refereert niet alleen de keren dat hij won. Maar liefst tien keer stond Brady aan de aftrap van de finale van het NFL-seizoen. De eerste keer was in 2002 als speler van de Patriots. Na een seizoen als wisselspeler grijpt Brady zijn kans wanneer quarterback Drew Bledsoe geblesseerd raakt. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar Brady verrast vriend en vijand. Het talent van Brady is onmiskenbaar en hij groeit uit tot een sensatie in de NFL.

In 2002 is St. Louis Rams de tegenstander van de Patriots in Louisiana Superdome. De aanwezigen worden getuigen van een stukje NFL-geschiedenis. Tom Terrific doet iets dat tegen alle wetten van de NFL ingaat. Op het moment suprême maakt hij de beslissende actie die de wedstrijd in het voordeel beslist van de Patriots. In de wetenschap dat er nog 46 seconden op de klok staan kiest Brady niet voor het balbezit en daarmee overtime, maar zoekt hij de aanval. Een risicovolle onderneming, want als zijn pass onderschept wordt staat St. Louis Rams in fieldgoalpositie om het lot van de Patriots te bezegelen. Brady weet Troy Brown te vinden en brengt zijn ploeg in positie voor de Super Bowl-winst. Adam Vinatieri klaart de klus over en de eerste Super Bowl voor Brady is binnen.

In de eerste aflevering van Man in the Arena neemt Brady ons mee naar het cruciale moment in de seizoensfinale van 2002. We krijgen een kijkje in het hoofd van Brady, die zijn keuzes zorgvuldig moet afwegen. De winst van de Super Bowl staat immers op het spel. Hoe Brady zijn team naar de Super Bowl-winst van 2002 leidt zie je vanavond vanaf 20.00 uur op ESPN.