<
>

Spanning in NFL: Wie grijpt tickets voor Super Bowl LVI?

Na een zinderend NFL-seizoen staan de laatste playoff wedstrijden alweer op het programma. Zondagavond weten we wie als winnaar van de AFC mag gaan strijden voor de Superbowl en in de nacht van zondag op maandag is ook de winnaar van de NFC bekend. Welke teams zien we 13 februari terug tijdens de 56ste Superbowl?

Kansas City Chiefs x Cincinnati Bengals

Na een waanzinnige wedstrijd tegen Buffalo Bills staat voor quarterback Patrick Mahomes en zijn Kansas City Chiefs nu de volgende uitdaging te wachten. Zondagavond 21:00 uur (Nederlandse tijd) komt Cincinnati Bengals op bezoek voor de beslissing in de AFC. De Bengals verraste vriend en vijand door Tennessee Titans, de best presterende ploeg uit de reguliere competitie uit te schakelen. Maar alle ogen zullen zondagavond gericht zijn op de Chiefs die voor de derde opeenvolgende keer de Super Bowl kunnen bereiken. Ook de Bengals kunnen geschiedenis schrijven. De ploeg uit Cincinnati is het enige overgebleven team dat de Super Bowl nog nooit wist te winnen. De laatste keer dat de Bengals kans maakten op de felbegeerde Vince Lombardi Trophy is alweer enige tijd terug, 1988.

Het lijkt vooraf onbegonnen werk voor de Bengals, winnaar van AFC North, om de Chiefs te verslaan. Toch lukte dat in het reguliere seizoen wel. Bengals receiver Ja’Marr Chase was afgelopen december niet te stoppen. Met maar liefst drie touchdowns, elf ontvangen passes en 266 yards konden de Chiefs geen grip krijgen op 21-jarige receiver, waardoor de Bengals met 34-31 wisten te winnen. Als de Bengals dat kunststukje willen herhalen zullen ze een manier moeten vinden op Mahomes af te stoppen. De quarterback van de Chiefs gooide al bijna 800 yards en elf touchdown passes in twee playoff wedstrijden.

Chiefs – Bengals zie je zondag om 21:00 uur live op ESPN 2.

Los Angeles Rams x San Francisco 49ers

De aanstaande beslissing in de NFC lijkt op papier spannender. Los Angeles Rams schakelde in een zinderend slot regerend kampioen Tampa Bay Buccanneers uit (27-30). Einde seizoen dus voor GOAT Tom Brady. In de allerlaatste seconde schoot Matt Gay de beslissende punten binnen voor de Rams waardoor zij nu de 49’ers treffen. De ploeg uit San Francisco won dit seizoen al twee keer van de Rams en is al zes wedstrijden op rij ongeslagen tegen de ploeg uit LA. Zij zullen dus met vertrouwen uitkijken naar komende zondagnacht (00:30 uur Nederlandse tijd). Toch waren de Rams begin januari heel dichtbij een overwinning. Een voorsprong van maar liefst 17 punten werd in de slotminuten weggeven waarna de 49’ers er in overtime met de winst vandoor gingen. De ploeg uit San Francisco verraste in de vorige ronde Green Bay Packers. De 49’ers gingen er door een sterk vierde kwart met de winst vandoor tegen de best presterende ploeg van de reguliere competitie.

Willen de 49’ers kans maken, dan zullen ze Cooper Kupp moeten afstoppen. De 28-jarige receiver van de Rams is in vorm en blikt nuchter vooruit op het duel . “We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Het gaat erom dat we ons werk doen en dit als een nieuwe week zien.” Als de Rams weten te winnen kunnen ze zich opmaken voor een thuiswedstrijd. In het SoFi stadion in LA zal worden gestreden om Super Bowl LVI.

49’ers – Rams zie je in de nacht van zondag op maandag om 00:30 uur live op ESPN.